joi, 17 aprilie 2014

Hateri, likări și beggări


Facebook este lumea noua. Lumea in care poti fi ce vrei tu, la fel cum a fost si Columb cand a descoperit pamantul ala de peste apa aia mare. De aia eu ii spun FAKEbook, aproape totul e fals acolo. In spatiul asta transcendental exista mai multe tipologii de utilizatori si toate au farmecul lor. Ma aplec asupra a trei dintre ele: hateri, likeri si beggeri. Eu recunosc ca sunt hater de cand ma stiu, dar facebook mi-a dat ocazia sa-mi rafinez talentul. Nici nu am cum sa fiu altfel decat hater din moment ce tin cu Rapid. Va spun, daca ar fi butonul hate la fcbk, l-as toci zi de zi. 

Din tot ce apare pe facebook , ce urasc cel mai mult sunt pozele cu mancare si bautura. Dintre astia, ii heitaresc si mai mult pe cei care pun mancare pe care nici macar nu o platesc ei. Sunt si eu la masa cu niste baieti si Click, pozez si pun pe fcbk. Pana vine nota de plata eu sunt deja acasa urmarind notoficarile. Cei care pun gustari de acasa sunt suportabili si de inteles , mai ales ca dupa Master Chef multi romani si-au dat seama ca nu s-au nascut poeti ci bucatari. 

Eu sunt genul de hater fixat pe poze cu mancare, dar asta e nimic pe langa #hateruloriginal. Adica Neo al haterilor. Mi-am dat seama ca #originalhater ar putea fi in lista mea. Oricine pune orice, el baga un comment care dezavuează tot ce ai scris sau făcut. Poti sa pui poze cu un catel salvat de un pui de elefant si hranit la țâță de o girafa, ca el tot te heitareste. Ma, pe ma-sa in geam la loto sa o pui si tot n-ar da un like.  El e acolo ca sa dea afara raul si o face. ( Salut, Marian)

La polul opus sunt likerii. Deschizi pagina de fcbk si prietenul ala special din lista ta a dat 'jdemii de likeuri de ti-a umplut coloana din dreapta. Daca il mai ai si la favoriti, te-ai umplut de notoficari. Check in de la spital! LIKE ! ( o sa discut si despre astia cu checkuri dubioase, dar cu alta ocazie). Status - Afara ploua! LIKE Poza cu Hitler - LIKE; Poza cu Steaua lui David - LIKE. Astia-s likerii si ii heitaresc de cate ori am ocazia ,ca prea le place totul. 

Din regnul likerilor s-a desprins insa o ramura foarte periculoasa - beggării. Oamenii daca nu primesc un numar de like-uri pe zi se arunca de pe cladire. Bă, astia te cearta daca nu le dai like la ceva." Nu mi-ai dat like și mie fată la poza aia ". Fotografii cu pui de catei, statusuri cu dichis cu citate din clasici, poze cu bebelusi care au ochii albastri ca marea si o mare lacrima cristalina pe obraz, tag-uri la toata lista in poze cu gradini inflorite, etc. .... Totul pentru in like.

Pana la urma nici nu conteaza ce esti, atata timp cat zambesti cand iti bagi garofitele sub pled. Eu tot o sa te heitaresc pe net. 

data viitoare despre gay mainstream vs gay underground.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu